Hoe werkt het?

Hoe verkoop ik mijn auto?

U neemt contact met ons op.

Dit kan op 2 manieren. Namelijk telefonisch of via een invul formulier met daarop uw gegevens en de voertuig.. Telefonisch kunt u ons bereiken op 06-815 85 680 en ook buiten kantoortijden ( 7 dagen per week 24 uur per dag ).

Wij nemen dan samen uw gegevens door en kunnen u aan de hand van de gegevens over de auto en de actuele dagwaarde van de auto op dat moment voor u bepalen en u hierover een actuele en reële bod geven op uw voertuig. Nadat u akkoord gaat kunnen we samen een spraak maken.

Wij komen  door heel Nederland en kunnen 7 dagen per week auto’s op halen. Dat we een afspraak hebben gemaakt zal de chauffeur u 1 uur voor vertrek bellen om dit alsnog te bevestigen en het adres ter controle doornemen. Op locatie zal het afgesproken bedrag aan u overhandigt worden en  de auto op een eigen speciale auto-ambulance-oprijwagen geplaatst worden. U ontvangt van ons een RDW vrijwaringsbewijs. Dit is een officieel document van RDW waarin een verklaring instaat met een transactiecode. Dit houd in dat de auto op dat moment niet meer op uw naam staat geregistreerd. Dit heeft u nodig om de verzekering te stoppen. U moet dit altijd aangetekend per post versturen naar uw maatschappij. De motorrijtuigenbelasting stopt automatisch op moment dat u het vrijwaringsbewijs ontvangt.

Alles wat wij van u nodig hebben is een kentekenbewijs van de auto en het APK- bewijs. Heeft u geen volledig kentekenbewijs meer? Dan kunt u dat hier opnieuw aanvragen.

Wij zijn aangesloten bij deze bedrijven:

www.stiba.nl

STIBA is al ruim 20 jaar de brancheorganisatie en belangenbehartiger van gecertificeerde voertuigdemontagebedrijven. STIBA zet zich in voor het hergebruik van onderdelen en materialen in de voertuigdemontagebranche.

De RDW is een uitvoeringsorganisatie die valt onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. De RDW is de Nederlandse toelatingsautoriteit voor voertuigen: personenauto’s, bedrijfswagens, vrachtwagens, motoren, brommers, scooters, etc. In feite alle voertuigen die u in Nederland en ook daarbuiten op de openbare weg tegenkomt. Ze moeten immers allemaal voldoen aan de vereiste veiligheids- en milieuaspecten. De RDW ziet er op toe dat dat ook inderdaad het geval is.
De RDW is tevens de beheerder van de basisregistratie voertuigen in Nederland. In deze registratie staan voertuiggegevens en de gegevens van de eigenaar/houder. Vele overheidsorganisaties en in een aantal gevallen ook bedrijven, maken hier gebruik van.